Handen thuis!

26 mrt

 ‘De politie heeft vanochtend twee mannen uit Noord-brabant aangehouden omdat ze gisteravond bij een verkeersongeval geweld pleegden tegen ambulancepersoneel en een politieman. Het tweetal kwam door de politieafzetting, duwde hulpverleners aan de kant en deelde enkele klappen uit. Van een politieman werd de keel dichtgeknepen.’

 Wanneer ik dit soort berichten lees denk ik echt waar gaat het heen met de wereld. Steeds vaker is er in het nieuws dat hulpverleners worden lastiggevallen tijdens hun werk. Is het niet raar dat we tegenwoordig mensen, die iemand willen helpen, belemmeren in plaats van ze dankbaar te zijn?

Iedereen kent de campagne ‘Handen af van onze hulpverleners’ van SIRE. Het is al zo ver dat men heeft besloten om via de televisie een boodschap over te brengen. Ook is over dit onderwerp een film gemaakt: ‘Doodslag’. Deze film gaat over een ambulancebroeder die getreiterd wordt op zijn werk. Bioscopen hebben besloten dat hulpverleners met korting naar deze film kunnen. Een heel mooi gebaar, maar het is erg dat dit gebaar er moet zijn.

Woede komt bij mij naar boven wanneer ik dit soort artikelen lees. Ik weet dat heel veel mensen het met mij eens zijn, maar er blijven altijd hufters die het niet begrijpen. Als dit zo verder gaat, staat straks de wereld op z’n kop. Hulpverleners zijn er om mensen te helpen, dus laat ze alsjeblieft gewoon hun werk doen.

Geschreven door: Pauline Kleinsmann

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: