Rare jongens, die Amerikanen

25 mrt

Amber Carson uit Pennsylvania heeft ruzie met haar vriend in een restaurant en gooit haar drankje naar hem toe. Eén minuut later glijdt ze uit over de drank die ze net zelf op de grond heeft gegooid en breekt haar stuitje.  Nu besluit ze het restaurant aan te klagen. De rechter geeft haar gelijk en het restaurant moet Amber $113,500 betalen.

Dit doet mij, als nuchtere Nederlander, versteld staan. Je kan jezelf toch niet meer serieus nemen als je iemand om die reden aanklaagt? Ik gok dat de rechter hier in Nederland je vierkant uitlacht. Ik heb zelf ook een jaar in Amerika gewoond en daar is me opgevallen dat ze in het rechtsysteem gewoon niet uitgaan van de ‘common sense’ van de bevolking. Nog zoiets is de absurd hoge straffen voor criminaliteit. Het is in Amerika mogelijk om veroordeeld te worden tot een gevangenisstraf van meerdere malen levenslang. Waarom? Vraag ik mij dan af. Toen ik in Amerika zat was er een meisje die iemand aan haar haar had getrokken. Zij werd toen aangeklaagd en liep het risico om 93 dagen de cel in te moeten.

In Nederland zouden dit soort aanklachten met bijbehorende sancties ondenkbaar zijn. Ik denk dat de meeste Nederlanders, net als ik, deze Amerikaanse taferelen bizar vinden. Maar is het in Nederland allemaal zoveel beter? Wat zou een Amerikaan vinden van het feit dat iemand die een moord heeft gepleegd maar 4 jaar de gevangenis in hoeft?

Geschreven door: Carmen IJkema

Ridiculous Lawsuits that won! (2008) Opgeroepen op 24 maart 2012 van http://www.gather.com/viewArticle.action?articleId=281474977221219

10 of the Longest Prison Sentences on Earth. (2010) Opgeroepen op 24 maart 2012 van http://topcultured.com/longest-prison-sentences/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: